Wie zijn wij?

De liefde voor Spanje

Herman heeft jaren lang een belangrijke functie bekleed binnen een bekende supermarktketen als Marketing Directeur. Dit heeft hem voldoende kennis en ervaring opgeleverd om zijn eigen onderneming te gaan beginnen.

Herman is Nederlands maar bezoekt Spanje bijna op maandelijkse basis. Hij is de oprichter, directeur en verkoop verantwoordelijk van Spanish Products Import. Verder is Herman ook eigenaar van een tapas catering bedrijf en is hij ook sinds december 2017 Maestro Cortador Profesional en Ibericoloog. Het is duidelijk dat Herman een specialist is in de Spaanse gastronomie en cultuur.


Jasmine is Spaans en verhuisde in 2008 naar Nederland. Zij werkt voor Spanish Products sinds 2014. Zij coordineert de inkoop, boekhouding, logistiek en marketing werkzaamheden.


Jasmine heeft psychologie en taalgeschiedenis gestudeerd op jonge leeftijd. Sinds kort heeft ze ook een Master in Business Management en Marketing. Hiermee heeft ze nieuwe technieken ontwikkeld om Spanish Products (samen met de rest van de team) nog verder te laten ontwikkelen.


Verder, zijn er een aantal collega’s in dienst welke de team versterken in alle nodige taken.


Onze interesse voor Spanje, beheersing van de Spaanse taal, waardering voor lekker eten en drinken en nieuwsgierigheid naar culturele tradities vormen onze belangrijkste drijfveren om altijd op zoek te gaan naar de beste culinaire producten.
Wij focussen ons graag in een enkele land om ons te kunnen specialiseren en onze klanten van dienst te kunnen zijn, niet alleen met producten, maar ook met informatie, kennis en knowhow.


Maar…waarom Spanje?


Er zijn weinig landen die zo veel diversiteit aan culinaire gewoontes hebben als Spanje. Achter iedere naam zit een stukje geschiedenis die ons fascineert en die wij heel graag delen en doorvertellen. Verder, is het Mediterraanse dieet gezond en zijn de regionale gerechten bijzonder lekker. Daar genieten wij van!


Ongetwijfeld, is denken aan Spanje, aan tapas denken. Tapas zijn de kern van de Spaanse gastronomie en misschien van de Spaanse cultuur zelfs. Spanjaarden zien tapas niet alleen als “voedsel”, maar meer als een sociale gebeurtenis! Tapas worden in de kroeg, café, restaurant, feest of bij vrienden opgegeten. Het gaat juist om de gezelligheid: samen proeven, veel kleine hapjes delen, etc.

Herman van Teylingen

Herman van Teylingen

Oprichter, directeur en Cortador Profesional

Jasmine Landrove

Jasmine Landrove

Boekhouding, inkoop en logistiek manager

Spanish Products

Waarderweg 19, 2031 BN Haarlem, Nederland